Zonnepanelen Dirkshorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Dirkshorn? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker vind jij actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dirkshorn!

zonnepanelen installateur 1746
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1746
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dirkshorn april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.schagen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schagen. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Schagen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Dirkshorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Dirkshorn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Dirkshorn liggen tussen om en nabij de €4700 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (vergoeding april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Dirkshorn is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3400 – €4275€410
2275013€5200 – €5675€550
3338016€5975 – €6050€800
4393017€6550 – €6825€890
5454020€7100 – €7250€980
6510023€7675 – €8075€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Dirkshorn lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dirkshorn is 3150 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Dirkshorn?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dirkshorn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Dirkshorn vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een goede installateur in jouw streek. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Dirkshorn.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dirkshorn op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1746).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!