Zonnepanelen Sint Maartensbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sint Maartensbrug? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij praktische tips aangaande zonnepanelen kopen in Sint Maartensbrug!

zonnepanelen installateur 1752
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1752
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Maartensbrug juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.schagen.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Schagen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Schagen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Sint Maartensbrug
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Sint Maartensbrug zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan is het voordeel al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint Maartensbrug fluctueren tussen de €5400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron betaal je hiervoor wel €634,5 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sint Maartensbrug kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3650 – €4350€420
2301013€5225 – €5725€650
3321015€6075 – €6150€775
4412018€6350 – €6725€900
5464020€7050 – €7200€990
6492021€7600 – €7975€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint Maartensbrug bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Maartensbrug bedraagt 3150 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint Maartensbrug?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-maartensbrug

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sint Maartensbrug vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref je in een zeer korte periode een professionele aanbieder in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets duidelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Sint Maartensbrug.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Maartensbrug op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1752).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!