Zonnepanelen Sint Maartensvlotbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sint Maartensvlotbrug? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint Maartensvlotbrug!

zonnepanelen installateur 1753
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Maartensvlotbrug juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.schagen.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Schagen. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Schagen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Sint Maartensvlotbrug
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Sint Maartensvlotbrug kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan pak je al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint Maartensvlotbrug liggen tussen de €4300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sint Maartensvlotbrug kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3525 – €4500€420
2304011€5125 – €5800€625
3357015€6100 – €6025€775
4401018€6550 – €6825€930
5469019€7075 – €7150€960
6513021€7425 – €7850€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Sint Maartensvlotbrug vind je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Maartensvlotbrug is 3150 kWh. Dit staat voor pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Sint Maartensvlotbrug?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-maartensvlotbrug

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sint Maartensvlotbrug vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een erkende aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Sint Maartensvlotbrug.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sint Maartensvlotbrug op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1753).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!