Zonnepanelen Tuitjenhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Tuitjenhorn? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je omvangrijke details over zonnepanelen kopen in Tuitjenhorn!

zonnepanelen installateur 1747
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tuitjenhorn april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.schagen.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Schagen. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Schagen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Tuitjenhorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Tuitjenhorn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tuitjenhorn variëren tussen de €5300 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Tuitjenhorn bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3450 – €4400€400
2288012€5225 – €5750€525
3345014€6100 – €6275€875
4398018€6350 – €6775€920
5466020€6900 – €7300€1020
6481021€7525 – €8000€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Tuitjenhorn zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tuitjenhorn is 3150 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Tuitjenhorn?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tuitjenhorn

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tuitjenhorn vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vind je in korte tijd een uitstekende expert in je postcodegebied. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Tuitjenhorn.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tuitjenhorn op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1747).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!