Zonnepanelen Warmenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Warmenhuizen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker lees je bruikbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Warmenhuizen!

zonnepanelen installateur 1749
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1749
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warmenhuizen juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.schagen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schagen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Schagen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Warmenhuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Warmenhuizen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5275), dan loopt dit al op tot €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Warmenhuizen zitten vaak tussen de €4800 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa circa 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €630 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Warmenhuizen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3475 – €4375€390
2290012€5025 – €5875€625
3337015€6025 – €6200€875
4398017€6500 – €6625€940
5468019€7025 – €7250€970
6512022€7525 – €8000€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Warmenhuizen achterhaal je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warmenhuizen is 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Warmenhuizen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warmenhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Warmenhuizen vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een betrouwbare expert in jouw streek. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Warmenhuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Warmenhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1749).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!