Zonnepanelen Oudesluis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Oudesluis? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina tref je actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oudesluis!

zonnepanelen installateur 1757
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1757
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudesluis juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.schagen.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Schagen. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Schagen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oudesluis
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oudesluis zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 500.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oudesluis variëren tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oudesluis kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3500 – €4400€440
2286013€5275 – €5750€575
3348014€5900 – €6275€800
4405016€6400 – €6850€930
5450019€7000 – €7225€970
6510022€7450 – €8125€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Oudesluis achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudesluis is 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Oudesluis?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudesluis

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oudesluis vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het soort huis. Het type huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Oudesluis.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudesluis op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1757).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!