Zonnepanelen Oldeberkoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oldeberkoop? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze website vind je uitgebreide toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oldeberkoop!

zonnepanelen installateur 8421
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8421
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldeberkoop mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.ooststellingwerf.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Ooststellingwerf. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Ooststellingwerf kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oldeberkoop
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oldeberkoop kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan pak je al €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 650.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oldeberkoop komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Nuon betaal je al snel €643,5 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oldeberkoop kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3650 – €4250€410
2271011€5000 – €5625€675
3341014€5975 – €6050€775
4415018€6550 – €6850€940
5432019€6900 – €7275€1010
6485023€7600 – €7800€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Oldeberkoop check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldeberkoop is 2740 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oldeberkoop?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldeberkoop

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oldeberkoop vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een goede expert in je woonplaats. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Oldeberkoop.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook relevante keurmerken (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oldeberkoop op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8420, 8421).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!