Zonnepanelen Oosterwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oosterwolde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Met de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze website vind jij omvangrijke aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oosterwolde!

zonnepanelen installateur 8431
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterwolde mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.ooststellingwerf.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Ooststellingwerf. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Ooststellingwerf kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oosterwolde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oosterwolde zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan pak je al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oosterwolde liggen tussen om en nabij de €4900 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oosterwolde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3475 – €4225€400
2270013€5275 – €5625€600
3328014€6075 – €6275€750
4385018€6300 – €6600€910
5440020€6950 – €7200€990
6481021€7525 – €8100€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Oosterwolde ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterwolde bedraagt 2740 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Oosterwolde?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterwolde

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Oosterwolde vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies je in korte tijd een betrouwbare specialist in de regio. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Oosterwolde.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oosterwolde op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8430, 8431).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!