Zonnepanelen Ravenswoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ravenswoud? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je accurate adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Ravenswoud!

zonnepanelen installateur 8427
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ravenswoud mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.ooststellingwerf.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Ooststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Ooststellingwerf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ravenswoud
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ravenswoud kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ravenswoud fluctueren tussen de €4900 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €654,75 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ravenswoud is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3575 – €4300€420
2282011€5200 – €5625€575
3324016€6100 – €6175€750
4414018€6400 – €6850€910
5469020€6900 – €7200€1030
6501022€7600 – €8025€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Ravenswoud check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ravenswoud bedraagt 2740 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Ravenswoud?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ravenswoud

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ravenswoud vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vind jij vandaag nog een erkende vakman in de regio. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Ravenswoud.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ravenswoud op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8427).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!