Zonnepanelen Donkerbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Donkerbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Via de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Donkerbroek!

zonnepanelen installateur 8435
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Donkerbroek mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.ooststellingwerf.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ooststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Ooststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Donkerbroek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Donkerbroek bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Donkerbroek zitten vaak tussen de €4400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Donkerbroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3700 – €4275€400
2308012€5225 – €5875€500
3334015€6025 – €6125€875
4410017€6400 – €6650€930
5465020€6975 – €7175€1020
6494023€7475 – €7900€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Donkerbroek check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Donkerbroek is 2740 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Donkerbroek?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-donkerbroek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Donkerbroek vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je moeiteloos een deskundige vakman in de buurt. De meeste installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Donkerbroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Donkerbroek op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Dan kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!