Zonnepanelen Fochteloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Fochteloo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je actuele adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Fochteloo!

zonnepanelen installateur 8428
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Fochteloo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.ooststellingwerf.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ooststellingwerf. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Ooststellingwerf zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Fochteloo
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Fochteloo zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan is jouw winst al €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Fochteloo liggen tussen om en nabij de €5400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Nuon betaal je daarvoor zo’n €657 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Fochteloo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3400 – €4400€410
2270011€5075 – €5600€625
3337014€6075 – €6050€775
4407017€6400 – €6750€900
5468020€7100 – €7200€970
6491021€7500 – €8150€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Fochteloo ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fochteloo is 2740 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Fochteloo?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-fochteloo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Fochteloo vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Fochteloo.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Fochteloo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8428).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!