Zonnepanelen Haulerwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Haulerwijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij deze pagina bekijk jij toepasbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Haulerwijk!

zonnepanelen installateur 8433
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8433
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haulerwijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.ooststellingwerf.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ooststellingwerf. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Ooststellingwerf zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Haulerwijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Haulerwijk kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan profiteer je al van een korting van €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 500.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Haulerwijk komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en NLE betaal je hiervoor wel €663,75 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Haulerwijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3600 – €4250€420
2300012€5275 – €5650€600
3355015€6050 – €6125€825
4415017€6375 – €6700€900
5465019€6900 – €7175€970
6494023€7500 – €8075€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Haulerwijk vind jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haulerwijk is 2740 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Haulerwijk?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haulerwijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Haulerwijk vergelijken? Met de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een erkende leverancier in je woonplaats. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo actueel zonnepanelen advies in Haulerwijk.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haulerwijk op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!