Zonnepanelen Haule kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Haule? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze tool ontdek je handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Haule!

zonnepanelen installateur 8432
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8432
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haule mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.ooststellingwerf.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ooststellingwerf. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Ooststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Haule
Direct zonnepanelen bestellen? In Haule kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Haule liggen tussen de €4800 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op circa 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Haule kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3625 – €4425€380
2273011€5125 – €5725€575
3344016€5925 – €6175€700
4391018€6400 – €6700€940
5458019€6925 – €7225€970
6516023€7475 – €7925€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Haule achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haule bedraagt 2740 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Haule?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haule

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Haule vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Haule.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Haule op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8432).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!