Zonnepanelen Elsloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Elsloo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Via innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij omvangrijke tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Elsloo!

zonnepanelen installateur 8424
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elsloo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.ooststellingwerf.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Ooststellingwerf. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Ooststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Elsloo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Elsloo kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 800.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Elsloo fluctueren tussen de €5200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je al snel €650,25 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Elsloo kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3525 – €4250€420
2290011€5275 – €5875€600
3357016€5975 – €6075€800
4405017€6550 – €6625€940
5435020€6950 – €7150€1010
6495022€7700 – €7850€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Elsloo bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elsloo is 2740 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Elsloo?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elsloo

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Elsloo vergelijken? Geholpen door onderstaande tips tref je snel en eenvoudig een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan erkend zonnepanelen advies in Elsloo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Elsloo op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8424).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!