Zonnepanelen Appelscha kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Appelscha? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze website bekijk jij omvangrijke gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Appelscha!

zonnepanelen installateur 9422
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Appelscha augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.ooststellingwerf.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ooststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Ooststellingwerf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Appelscha
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Appelscha zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Appelscha fluctueren tussen de €4500 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio betaal je al snel €663,75 (vergoeding augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Appelscha is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3625 – €4200€440
2308011€5200 – €5600€625
3325015€6075 – €6175€700
4383017€6550 – €6725€910
5442020€6900 – €7275€970
6504022€7450 – €7950€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Appelscha lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Appelscha is 2740 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Appelscha?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-appelscha

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Appelscha vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs tref je snel en eenvoudig een professionele leverancier in je postcodegebied. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Appelscha.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Appelscha op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 8426, 9422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!