Zonnepanelen Langedijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Langedijke? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website bekijk jij veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Langedijke!

zonnepanelen installateur 8425
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8425
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langedijke mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.ooststellingwerf.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ooststellingwerf. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Ooststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Langedijke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Langedijke kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan pak je al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Langedijke variëren tussen de €4300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron betaal je al snel €652,5 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Langedijke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3425 – €4350€430
2279013€5250 – €5650€650
3325014€5925 – €6100€700
4385018€6450 – €6775€920
5446020€7075 – €7150€1030
6519022€7650 – €8150€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Langedijke ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langedijke bedraagt 2740 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Langedijke?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langedijke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Langedijke vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref jij vandaag nog een betrouwbare vakman in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Langedijke.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Langedijke op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8425).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!