Zonnepanelen Nijeberkoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nijeberkoop? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nijeberkoop!

zonnepanelen installateur 8422
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8422
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijeberkoop mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.ooststellingwerf.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ooststellingwerf. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Ooststellingwerf zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Nijeberkoop
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nijeberkoop bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 500.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nijeberkoop komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nijeberkoop bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3575 – €4325€420
2299011€5175 – €5675€500
3329015€6050 – €6175€800
4386018€6525 – €6600€940
5436020€7100 – €7125€1030
6492022€7475 – €7825€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Nijeberkoop achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijeberkoop bedraagt 2740 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nijeberkoop?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijeberkoop

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nijeberkoop vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een deskundige monteur in de regio. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Nijeberkoop.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nijeberkoop op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!