Zonnepanelen Waskemeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Waskemeer? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze website tref jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Waskemeer!

zonnepanelen installateur 8434
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waskemeer mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.ooststellingwerf.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Ooststellingwerf. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Ooststellingwerf kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Waskemeer
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Waskemeer zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Waskemeer liggen tussen de €5200 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Waskemeer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3450 – €4450€410
2305012€5250 – €5825€525
3345016€6075 – €6275€825
4402016€6400 – €6725€950
5455019€7025 – €7300€1000
6505022€7450 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Waskemeer tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waskemeer is 2740 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Waskemeer?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waskemeer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Waskemeer vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een goede vakspecialist in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de aard van de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Waskemeer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waskemeer op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8434).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!