Zonnepanelen Epe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Epe? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website ontdek jij accurate tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Epe!

zonnepanelen installateur 8161
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Epe juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.epe.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Epe. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Epe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Epe
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Epe kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Epe fluctueren tussen de €5100 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent betaal je al snel €641,25 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Epe kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3625 – €4400€400
2308012€5150 – €5900€650
3327016€6025 – €6225€725
4413018€6400 – €6625€890
5442019€7100 – €7175€970
6498023€7675 – €7950€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Epe tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Epe bedraagt 3180 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Epe?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-epe

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Epe vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Epe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Epe.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Epe op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8160, 8161, 8162, 8461).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente