Zonnepanelen Schokland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Schokland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker lees jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Schokland!

zonnepanelen installateur 8319
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8319
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schokland mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.noordoostpolder.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Noordoostpolder. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Schokland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Schokland kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan bedraagt dit al €976,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schokland fluctueren tussen de €4700 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Schokland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3675 – €4225€440
2309013€5050 – €5875€650
3335014€6000 – €6050€825
4413017€6475 – €6650€890
5456020€7025 – €7275€960
6520022€7400 – €8050€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Schokland vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schokland is 2900 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Schokland?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schokland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Schokland vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een professionele leverancier in je postcodegebied. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Schokland.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Schokland op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8319).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!