Zonnepanelen Heerde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Heerde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website lees jij uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Heerde!

zonnepanelen installateur 8181
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerde juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.heerde.nl vind je de spelregels in de gemeente Heerde. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Heerde kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Heerde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heerde kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan loopt dit al op tot €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Circa 600.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Heerde zitten vaak tussen de €4200 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Heerde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3550 – €4400€430
2296013€5275 – €5725€675
3351016€6100 – €6050€825
4386016€6425 – €6850€900
5459019€7075 – €7250€970
6507022€7550 – €8150€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Heerde zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerde is 3150 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Heerde?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Heerde vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref je snel en eenvoudig een professionele vakman in je woonplaats. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Heerde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heerde.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heerde op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Heerde, Wapenveld)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8180, 8181).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente