Zonnepanelen Emmeloord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Emmeloord? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina vind je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Emmeloord!

zonnepanelen installateur 8301
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8301
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Emmeloord mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.noordoostpolder.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Noordoostpolder. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Noordoostpolder kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Emmeloord
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Emmeloord zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is het voordeel al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 600.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Emmeloord zitten vaak tussen de €4000 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie betaal je al snel €670,5 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Emmeloord kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3550 – €4225€430
2306012€5125 – €5775€600
3348014€6050 – €6275€725
4399016€6500 – €6675€880
5442019€7050 – €7200€990
6483023€7550 – €8200€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Emmeloord bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Emmeloord is 2900 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Emmeloord?

Voor het plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-emmeloord

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Emmeloord vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een uitstekende monteur in je postcoderoos. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Emmeloord.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Emmeloord op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8300, 8301, 8302, 8303, 8304, 8305).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!