Zonnepanelen Ens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ens? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website vind jij uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ens!

zonnepanelen installateur 8307
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8307
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ens mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.noordoostpolder.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordoostpolder. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Noordoostpolder kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ens
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ens zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ens liggen tussen de €5400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en NLE betaal je al snel €672,75 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ens kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3700 – €4325€390
2284011€5300 – €5675€625
3329016€5925 – €6175€700
4397016€6450 – €6600€930
5461020€7075 – €7250€970
6501022€7650 – €8075€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Ens vind jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ens is 2900 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ens?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ens

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ens vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een goede leverancier in jouw streek. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Ens.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ens op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8307).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!