Zonnepanelen Rutten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rutten? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker tref jij actuele toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Rutten!

zonnepanelen installateur 8313
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rutten mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.noordoostpolder.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordoostpolder. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordoostpolder zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Rutten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rutten kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 550.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Rutten variëren tussen de €5400 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of NLE staat dit al gauw gelijk aan €684 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rutten kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3450 – €4500€390
2283011€5150 – €5675€650
3321014€5900 – €6200€750
4380018€6550 – €6850€900
5450020€6975 – €7300€1020
6493022€7400 – €7875€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Rutten tref jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rutten is 2900 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Rutten?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rutten

Plaatsen in de regio:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rutten vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies jij in enkele stappen een professionele expert in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Rutten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rutten op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8312, 8313).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!