Zonnepanelen Creil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Creil? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina vind jij handige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Creil!

zonnepanelen installateur 8312
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8312
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Creil mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.noordoostpolder.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Noordoostpolder. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Noordoostpolder is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Creil
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Creil bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan pak je al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Creil schommelen tussen de €5100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Creil is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3675 – €4475€400
2291011€5100 – €5725€575
3332014€5975 – €6150€750
4404018€6475 – €6800€940
5435020€6900 – €7275€1020
6484022€7425 – €7875€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Creil tref je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Creil is 2900 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Creil?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-creil

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Creil vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek je in enkele stappen een uitstekende aanbieder in de buurt. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Creil.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Creil op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 8312).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!