Zonnepanelen Bant kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bant? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website doorzoek je veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Bant!

zonnepanelen installateur 8314
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8314
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bant mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.noordoostpolder.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordoostpolder. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Noordoostpolder zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bant
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bant zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan loopt dit al op tot €1233,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bant komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €686,25 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bant bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3500 – €4400€380
2272012€5200 – €5800€650
3328014€6025 – €6050€700
4409016€6400 – €6750€930
5453020€7050 – €7300€1030
6496023€7675 – €8200€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Bant achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bant bedraagt 2900 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bant?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bant

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bant vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een deskundige expert in de regio. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Bant.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bant op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8314).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!