Zonnepanelen Espel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Espel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze vergelijker doorzoek je accurate adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Espel!

zonnepanelen installateur 8311
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Espel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.noordoostpolder.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Noordoostpolder. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Noordoostpolder is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Espel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Espel kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5800), dan loopt dit al op tot €1218. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Espel liggen tussen de €4600 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €679,5 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Espel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3625 – €4200€390
2291013€5025 – €5675€500
3327015€6075 – €6225€700
4390016€6425 – €6800€900
5444020€6950 – €7250€980
6517023€7525 – €8000€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Espel bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Espel is 2900 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Espel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-espel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Espel vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Espel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Espel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8311).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!