Zonnepanelen Tollebeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Tollebeek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze website vind jij bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Tollebeek!

zonnepanelen installateur 8309
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tollebeek mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.noordoostpolder.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordoostpolder. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Noordoostpolder kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Tollebeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Tollebeek zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim een half miljoen woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tollebeek liggen tussen om en nabij de €5400 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Tollebeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3625 – €4275€390
2301013€5050 – €5700€675
3347016€5975 – €6100€875
4390016€6325 – €6750€940
5435019€7000 – €7300€1000
6500021€7650 – €7875€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Tollebeek ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tollebeek bedraagt 2900 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Tollebeek?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tollebeek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tollebeek vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Tollebeek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Tollebeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8309).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!