Zonnepanelen Kraggenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kraggenburg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze vergelijker doorzoek jij waardevolle info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kraggenburg!

zonnepanelen installateur 8317
 • Lagere maandlasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kraggenburg mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.noordoostpolder.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Noordoostpolder. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Noordoostpolder zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kraggenburg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kraggenburg zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kraggenburg fluctueren tussen de €4100 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je hiervoor wel €693 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kraggenburg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3450 – €4500€410
2302012€5275 – €5900€525
3331016€6050 – €6150€825
4406018€6300 – €6650€920
5464020€7000 – €7300€1020
6509022€7550 – €7800€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Kraggenburg bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kraggenburg bedraagt 2900 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Kraggenburg?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kraggenburg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kraggenburg vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Kraggenburg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kraggenburg op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een regionaal project (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8317).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!