Zonnepanelen Nagele kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nagele? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij waardevolle informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nagele!

zonnepanelen installateur 8308
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nagele mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.noordoostpolder.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Noordoostpolder. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Noordoostpolder is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Nagele
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nagele kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5750), dan bedraagt dit al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nagele schommelen tussen de €4400 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nagele bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3475 – €4350€420
2270012€5000 – €5725€625
3322014€5975 – €6025€775
4382018€6400 – €6600€920
5454020€6950 – €7225€1020
6482021€7575 – €8200€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Nagele vind je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nagele is 2900 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Nagele?

Puur voor panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nagele

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nagele vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij zonder problemen een betrouwbare monteur in de buurt. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nagele.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nagele op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8308).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!