Zonnepanelen Luttelgeest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Luttelgeest? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij actuele informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Luttelgeest!

zonnepanelen installateur 8316
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Luttelgeest mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.noordoostpolder.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Noordoostpolder. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Luttelgeest
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Luttelgeest bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5900), dan pak je al €1239. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 550.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Luttelgeest fluctueren tussen de €4200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Luttelgeest kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3425 – €4500€400
2285012€5175 – €5750€675
3346016€5975 – €6050€700
4398018€6450 – €6650€890
5450019€7000 – €7275€1000
6488021€7600 – €8050€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Luttelgeest ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luttelgeest is 2900 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Luttelgeest?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-luttelgeest

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Luttelgeest vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een erkende specialist in jouw omgeving. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Luttelgeest.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Luttelgeest op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8315, 8316).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!