Zonnepanelen Marknesse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Marknesse? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Marknesse!

zonnepanelen installateur 8316
 • Een lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marknesse mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.noordoostpolder.nl tref jij de spelregels in de gemeente Noordoostpolder. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Noordoostpolder kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Marknesse
Direct zonnepanelen bestellen? In Marknesse zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4600), dan pak je al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 750.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Marknesse schommelen tussen de €4600 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of NLE betaal je hiervoor wel €690,75 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Marknesse kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3675 – €4200€400
2272012€5050 – €5800€575
3344014€6050 – €6075€825
4385016€6425 – €6600€880
5436020€7050 – €7275€1030
6481021€7675 – €8175€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Marknesse ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marknesse bedraagt 2900 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Marknesse?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marknesse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Marknesse vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een betrouwbare monteur in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Marknesse.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marknesse op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8316).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!