Zonnepanelen Munnekezijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Munnekezijl? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze pagina check jij omvangrijke details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Munnekezijl!

zonnepanelen installateur 9853
 • Een lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9853
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Munnekezijl september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.kollumerland.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Munnekezijl
Direct zonnepanelen bestellen? In Munnekezijl bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 700.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Munnekezijl komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (vergoeding september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Munnekezijl is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3550 – €4275€400
2309011€5275 – €5625€550
3329015€5975 – €6125€825
4410017€6325 – €6650€940
5436019€6900 – €7225€970
6495021€7400 – €8100€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Munnekezijl achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Munnekezijl bedraagt 2640 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Munnekezijl?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-munnekezijl

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Munnekezijl vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk jij in enkele stappen een deskundige installateur in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Munnekezijl.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Munnekezijl op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9853).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!