Zonnepanelen Kollumerpomp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kollumerpomp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze website tref jij handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kollumerpomp!

zonnepanelen installateur 9293
 • Een lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9293
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kollumerpomp oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.kollumerland.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kollumerpomp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Kollumerpomp zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kollumerpomp zitten vaak tussen de €4500 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (kosten oktober 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kollumerpomp bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3675 – €4325€390
2291012€5100 – €5675€550
3350016€5900 – €6125€750
4406018€6450 – €6775€930
5470019€6950 – €7175€990
6512023€7600 – €7950€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Kollumerpomp bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kollumerpomp bedraagt 2640 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Kollumerpomp?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kollumerpomp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kollumerpomp vergelijken? Met onze stappenplan zoek jij in korte tijd een erkende vakman in jouw streek. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kollumerpomp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kollumerpomp op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9293).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!