Zonnepanelen Burum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Burum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina lees je accurate informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Burum!

zonnepanelen installateur 9851
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9851
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burum oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.kollumerland.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Burum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Burum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Burum liggen tussen de €5400 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (prijs oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Burum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3600 – €4300€440
2310011€5300 – €5625€600
3330015€5950 – €6250€700
4414018€6325 – €6600€950
5453020€6925 – €7125€980
6510023€7425 – €7875€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Burum ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burum bedraagt 2640 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Burum?

Voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Burum vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind je binnen enkele minuten een professionele leverancier in de buurt. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in Burum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9851).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!