Zonnepanelen Oudwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oudwoude? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze pagina doorzoek jij accurate gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Oudwoude!

zonnepanelen installateur 9294
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9294
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudwoude augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.kollumerland.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oudwoude
Direct zonnepanelen bestellen? In Oudwoude zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oudwoude liggen tussen om en nabij de €4300 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (kosten augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Oudwoude kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3425 – €4500€380
2276011€5075 – €5650€575
3335016€6100 – €6050€750
4410018€6325 – €6700€950
5455020€7000 – €7125€1010
6514022€7625 – €7950€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oudwoude achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudwoude bedraagt 2640 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Oudwoude?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudwoude

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oudwoude vergelijken? Met het advies hieronder kies je in enkele stappen een uitmuntende monteur in de regio. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Oudwoude.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudwoude op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een regionaal project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9294).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!