Zonnepanelen Augsbuurt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Augsbuurt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker check jij samengestelde toelichtingen over zonnepanelen kopen in Augsbuurt!

zonnepanelen installateur 9292
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9292
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Augsbuurt oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.kollumerland.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Augsbuurt
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Augsbuurt kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan bedraagt dit al €1034,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 650.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Augsbuurt liggen tussen de €4600 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Oxxio betaal je al snel €659,25 (vergoeding oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Augsbuurt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3600 – €4425€380
2292013€5250 – €5750€550
3340014€6000 – €6075€700
4398017€6400 – €6725€930
5452019€7025 – €7200€990
6511021€7450 – €8175€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Augsbuurt achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Augsbuurt bedraagt 2640 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Augsbuurt?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-augsbuurt

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Augsbuurt vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek jij in enkele stappen een deskundige specialist in de regio. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Augsbuurt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Augsbuurt op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9292).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!