Zonnepanelen Kollum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kollum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind jij veelzijdige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Kollum!

zonnepanelen installateur 9291
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9291
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kollum augustus 2022

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.kollumerland.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Kollum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kollum zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan is het belastingvoordeel al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kollum schommelen tussen de €4200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert zo’n 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €657 (prijs augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kollum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3600 – €4200€410
2283011€5175 – €5850€525
3335014€6000 – €6025€800
4394017€6325 – €6775€910
5435019€6925 – €7225€980
6492023€7425 – €7925€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Kollum check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kollum is 2640 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Kollum?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kollum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kollum vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek jij moeiteloos een uitmuntende expert in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Kollum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kollum op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9290, 9291).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!