Zonnepanelen Veenklooster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Veenklooster? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker ontdek je uitgebreide informatie aangaande zonnepanelen kopen in Veenklooster!

zonnepanelen installateur 9297
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9297
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veenklooster augustus 2022

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.kollumerland.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Veenklooster
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Veenklooster zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Veenklooster fluctueren tussen de €5300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in zo’n 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Oxxio betaal je al snel €668,25 (onkosten augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Veenklooster is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3575 – €4250€410
2281011€5025 – €5600€500
3355016€6000 – €6200€800
4391016€6350 – €6600€950
5450019€7025 – €7200€1010
6510021€7500 – €8150€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Veenklooster tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veenklooster is 2640 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Veenklooster?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veenklooster

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Veenklooster vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies je snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in je postcodegebied. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Veenklooster.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Veenklooster op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9297).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!