Zonnepanelen Warfstermolen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Warfstermolen? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze vergelijker ontdek je praktische gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Warfstermolen!

zonnepanelen installateur 9852
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warfstermolen augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.kollumerland.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Warfstermolen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Warfstermolen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus een half miljoen investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Warfstermolen variëren tussen de €5000 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio betaal je hiervoor wel €690,75 (vergoeding augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Warfstermolen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3425 – €4500€420
2298013€5025 – €5775€575
3347014€5925 – €6100€875
4419016€6325 – €6825€920
5469020€6975 – €7125€1020
6499023€7450 – €8100€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Warfstermolen achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warfstermolen bedraagt 2640 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Warfstermolen?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warfstermolen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Warfstermolen vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Warfstermolen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warfstermolen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9852).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!