Zonnepanelen Zwagerbosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Zwagerbosch? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Zwagerbosch!

zonnepanelen installateur 9299
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwagerbosch augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.kollumerland.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zwagerbosch
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zwagerbosch bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zwagerbosch zitten vaak tussen de €4900 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (vergoeding augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zwagerbosch kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3550 – €4425€420
2292012€5175 – €5900€650
3355014€5950 – €6175€775
4397017€6300 – €6775€940
5436020€6975 – €7200€980
6520022€7675 – €7875€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zwagerbosch achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwagerbosch bedraagt 2640 kWh. Dit staat voor pakweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Zwagerbosch?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwagerbosch

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zwagerbosch vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een betrouwbare expert in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Zwagerbosch.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwagerbosch op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9299).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!