Zonnepanelen Westergeest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Westergeest? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze tool bekijk jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Westergeest!

zonnepanelen installateur 9295
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9295
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westergeest augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.kollumerland.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Westergeest
Direct zonnepanelen bestellen? In Westergeest zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westergeest fluctueren tussen de €5200 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €666 (tarieven augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Westergeest kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3575 – €4200€420
2291013€5275 – €5800€600
3334014€6025 – €6225€750
4409016€6425 – €6775€890
5430019€7000 – €7200€1000
6495023€7575 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Westergeest ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westergeest bedraagt 2640 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Westergeest?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westergeest

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Westergeest vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een erkende installateur in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer duidelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Westergeest.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westergeest op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een regionaal project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9295).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!