Zonnepanelen Triemen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Triemen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze website doorzoek je praktische tips aangaande zonnepanelen kopen in Triemen!

zonnepanelen installateur 9298
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Triemen september 2023

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.kollumerland.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Triemen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Triemen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan pak je al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Triemen liggen tussen de €5100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (kosten september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Triemen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3450 – €4325€380
2272012€5125 – €5850€550
3360016€5975 – €6125€750
4398016€6525 – €6800€910
5443020€7100 – €7125€1020
6516022€7625 – €8200€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Triemen check je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Triemen bedraagt 2640 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Triemen?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-triemen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Triemen vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare expert in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo actueel zonnepanelen advies in Triemen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Triemen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9296, 9298).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!