Zonnepanelen Kollumerzwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Kollumerzwaag? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check je actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kollumerzwaag!

zonnepanelen installateur 9298
 • Een lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kollumerzwaag augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.kollumerland.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Kollumerzwaag
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Kollumerzwaag kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kollumerzwaag komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (vergoeding augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kollumerzwaag kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3575 – €4350€440
2272013€5175 – €5625€675
3334015€5950 – €6025€875
4419017€6500 – €6700€920
5444019€6975 – €7150€990
6482023€7500 – €8050€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Kollumerzwaag vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kollumerzwaag is 2640 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kollumerzwaag?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kollumerzwaag

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kollumerzwaag vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in jouw streek. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kollumerzwaag.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kollumerzwaag op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9298).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!