Zonnepanelen Eemsmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Eemsmond? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. deze website bekijk je handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Eemsmond!

zonnepanelen installateur 9984
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eemsmond juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.eemsmond.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Eemsmond. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Eemsmond kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Eemsmond
Direct zonnepanelen bestellen? In Eemsmond kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eemsmond liggen tussen de €5100 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Eemsmond kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3675 – €4450€380
2291013€5050 – €5625€500
3357016€6025 – €6100€875
4393018€6350 – €6625€930
5467019€6925 – €7150€960
6514022€7450 – €8025€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Eemsmond zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eemsmond is 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Eemsmond?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eemsmond

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Eemsmond vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een deskundige specialist in de regio. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Eemsmond.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eemsmond op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9979, 9984).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente