Zonnepanelen Stitswerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Stitswerd? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze pagina check jij uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Stitswerd!

zonnepanelen installateur 9999
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9999
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stitswerd augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.eemsmond.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Eemsmond. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Eemsmond zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Stitswerd
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stitswerd kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Stitswerd schommelen tussen de €4900 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (onkosten augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Stitswerd kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3575 – €4350€420
2299012€5025 – €5650€600
3336014€6100 – €6100€700
4396016€6475 – €6775€920
5450019€6975 – €7125€970
6487022€7400 – €8175€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Stitswerd bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stitswerd bedraagt 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Stitswerd?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stitswerd

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stitswerd vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw streek. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Stitswerd.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stitswerd op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9999).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!