Zonnepanelen Warffum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Warffum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze pagina vind jij actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Warffum!

zonnepanelen installateur 9989
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9989
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warffum mei 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.eemsmond.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Eemsmond. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Eemsmond kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Warffum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Warffum kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5700), dan pak je al €1197. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2023) van een aanbieding met 10 panelen in Warffum variëren tussen de €4600 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (onkosten mei 2023). Met goedkope zonnepanelen in Warffum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3575 – €4500€420
2303013€5200 – €5650€625
3340014€6000 – €6275€825
4420017€6325 – €6650€910
5438019€7025 – €7175€1020
6498023€7575 – €8025€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Warffum check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warffum is 2610 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Warffum?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warffum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Warffum vergelijken? Middels onze stappenplan kies je vandaag nog een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Warffum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warffum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9989).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!