Zonnepanelen Oudeschip kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oudeschip? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website doorzoek je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oudeschip!

zonnepanelen installateur 9984
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudeschip augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.eemsmond.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Eemsmond. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Eemsmond kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oudeschip
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oudeschip zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 550.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oudeschip schommelen tussen de €5100 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (prijs augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Oudeschip bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3700 – €4250€420
2275012€5025 – €5600€650
3336016€6075 – €6200€850
4417017€6300 – €6650€910
5451020€6925 – €7150€1000
6516021€7650 – €7975€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Oudeschip lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudeschip bedraagt 2610 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Oudeschip?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudeschip

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Oudeschip vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een uitstekende monteur in je postcoderoos. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Oudeschip.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oudeschip op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9979, 9984).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!