Zonnepanelen Eppenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Eppenhuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker tref je handige tips aangaande zonnepanelen kopen in Eppenhuizen!

zonnepanelen installateur 9996
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9996
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eppenhuizen mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.eemsmond.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Eemsmond. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Eemsmond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Eppenhuizen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eppenhuizen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eppenhuizen liggen tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €693 (onkosten mei 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Eppenhuizen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3475 – €4225€440
2309012€5250 – €5800€600
3354014€5950 – €6200€875
4381018€6525 – €6725€900
5454019€7075 – €7275€980
6497022€7425 – €7900€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Eppenhuizen check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eppenhuizen bedraagt 2610 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Eppenhuizen?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eppenhuizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Eppenhuizen vergelijken? Door onze stappenplan vind je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Eppenhuizen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Eppenhuizen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9996).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!