Zonnepanelen Oosternieland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Oosternieland? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze website bekijk jij uitgebreide raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Oosternieland!

zonnepanelen installateur 9985
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9985
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosternieland mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.eemsmond.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Eemsmond. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Eemsmond kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oosternieland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oosternieland kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oosternieland variëren tussen de €5400 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €670,5 (tarief mei 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oosternieland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3650 – €4400€380
2304013€5300 – €5850€650
3352014€5925 – €6225€850
4411016€6525 – €6650€880
5456020€6975 – €7125€970
6482021€7525 – €8125€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Oosternieland check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosternieland bedraagt 2610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oosternieland?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosternieland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Oosternieland vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een erkende vakman in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Oosternieland.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eemsmond.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oosternieland op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9985).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!